目前日期文章:200703 (4)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要
我表姐(我姨媽個女)結婚啦! 呢個係我同輩中第一個婚禮, 我媽咪亦都特登返香港參加. 

雖然同姨媽一家唔係成日聯絡, 但係見番面個感覺係唔同D既, 始終都係親戚啦! 之前同姨媽飲茶, 姨媽話我好乖窩, 哈哈, 都呃得下人架! 其實見番姨媽個感覺好難形容, 好似好close, 但又好耐無聯絡(...這麼近那麼遠... -_-"), 我細個都有去佢屋企玩, 去親都好開心架, 因為有表姐表哥同我玩. 後尾我仲搵到張我四五歲時係姨媽屋企影既相! 

pinkyface 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()

好鍾意呢張海報, 好有意思! 

尋晚有人打比我, 話屋企好煩, 成日鬧交, 好希望佢地快D搵到溝通方法! 家人真係好重要, 無野可以替代! 其實是但一個肯遷就下, 寬恕下, 無話解決唔到的! 邊個做先又有咩所謂, 一家人無得甘計既! 

pinkyface 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()

首先聲明我唔係教徒, 我唔係想叫你信耶穌呀! 但呢個辯論真係好精彩! 所以同大家share下!

「信耶穌不合科學。」一個哲學教授上課時說。他頓了一頓
,叫了一個新生站起來,說:「某某同學,你是基督徒嗎?」 
「老師,我是。」 

pinkyface 發表在 痞客邦 留言(1) 人氣()

哇都好耐好耐無煲過湯啦! 見今日有時間又有mood就煲下啦! 

材料:
鯊魚唇

pinkyface 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()