目前日期文章:200704 (3)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要
今日睇忽然1週, 有篇野幾搞笑窩! 


港女自拍速成班 

pinkyface 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

 
都唔知我命格係咪驛馬星重, 由我小學二三年班開始, 差不多每兩年就會搬次屋. 所以我都慣左, 唔怕搬屋煩! 因為慣左每過一段時間就換下環境, 我稔就算第時唔再搬得甘頻密, 我都會裝下修又或者換下傢俬, 無甘悶嘛! 

唔經唔覺又係住夠兩年之時啦! 無錯! 我又搬屋啦! 不過今次搬去較遠既地方, 仲比人笑我搬左去荒島添!! 其實都唔係甘嚴重者! 交通係就係煩D, 但係環境空氣係好好多, 我稔我會慣既! 何況間屋又夠新, 又有club house, 試下呢類型既屋苑都唔錯呀! 而且我終於都可以好放心甘去游水啦! 熟我既人都知我好怕D更衣室地上面既毛髮, 宜家樓下有泳池, 有咩依郁我都可以返自己屋企沖身, 唔洗怕啦! 另外呢度既管理都幾好, D人都好有禮貌, 就算唔係我棟大廈既管理員都會同我打招呼, 個感覺有D似返左NZ! 

pinkyface 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

 
今日突然搵到呢篇文章, 係我好耐以前係個newsgroup度讀到, 覺得好有意思而save低既. 真係有好多人就"愛", "喜歡", "感覺", "可否愛一輩子", 作出過討論, 又有好多人係呢方面感到好模糊迷失, 而尋求答案. 我都讀過好多有關既文章, 多數都提到一段愛情耐左就會變左感情, 不論你認同與否, 佢地都係想話比大家知一段關係, 愛, 係要大家用心維繫, 灌溉栽種. 呢點我好認同架! 而呢篇, 帶比我另一個覺度去思考呢個issue. 睇完我覺得感受好深. 今日無端端搵番呢篇野, 所以就同大家share一下! 睇完唔需要話認唔認同架, 只係比多個觀點覺度你去思考下. ^_^ 


pinkyface 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()